Viimeinkin sain tämän 1300 sivuisen kirjan luettua. Eipä sillä, mielelläni sitä lueskelin.

Eletään vuotta 1771. Yhdysvaltain vapaussota on kytemässä, ja Jamie Fraserin vaimo Claire tietää sen. Vaikka Jamie ei sitä mieluusti myöntäisikään, hänen vaimonsa tuntee tulevaisuuden pelottavan tarkkaan. Kun Amerikkaan muuttaneet skotit lähtevät kokoamaan joukkojaan tuliristin roihutessa, Claire ja Brianna saavat jälleen kerran pelätä miestensä puolesta. Selviääkö myrkkykäärmeen puremasta hengissä? Entä siitä, kun päätyy hirttoköyden jatkoksi?

Olen lukenut kaikki edelliset neljä osaa tästä Muukalainen-sarjasta ja olen pitänyt kovasti. Pääideana siis se, että Claire päätyy 1960-luvulta 1700-luvulle kivikehän kautta ja rakastuu Jamie Fraseriin. Kirjat kertovat heistä, heidän elämästään ja näissä uusimmissa osissa melko isoon rooliin on noussut myös Clairen ja Jamien tytär Brianna miehensä Rogerin kanssa. Sarjasta luultavasti pitävät kaikki historian ja romantiikan ystävät :)

Itse voisin sanoa pitäneeni enemmän aiemmista osista, niissä on tapahtunut enemmän. Tai no, tapahtuihan tässäkin, mutta ei niin paljoa ja tapahtumat tuntuivat hukkuvan kirjan pituuteen. Kuitenkin joka ilta päädyin pieneen taisteluun itseni kanssa, vielä yksi luku, no jos nyt yksi vielä.. Nyt jäänkin sitten odottelemaan seuraavan osan suomennusta :P